DEPREM ANI VE TAHLİYE TATBİKATI YAPILDI

Bilinçli olmak, hayat kurtarır!

06.03.2024 42

Bilinçlendirme ve farkındalık yaratma açısından büyük önem taşıyan “1-7 Mart Deprem Haftası” kapsamında öğrencilerin ve öğretmenlerin deprem durumlarına hazırlıklı olmalarını sağlamak amacıyla bir deprem tatbikatı düzenlendi.

Tatbikatın amacı, deprem durumunda öğrencilerin sakin kalabilme, doğru ve güvenli hareket edebilme becerilerini geliştirmekti.

Tatbikat sırasında ikaz sireni çalınarak deprem anı canlandırıldı. Muhtemel bir deprem esnasında yapılması gereken ilk işlem olan “Çök-Kapan-Tutun” hareketi öğrenciler tarafından uygulandı. Öğrenciler, öğretmenlerinin yönlendirmeleri doğrultusunda sınıflarını hızlı ve güvenli bir şekilde terk ederek belirlenen toplanma alanına hareket ettiler.

Tamamlanan tatbikatın ardından öğrencilere, yapılan uygulamanın önemi ve deprem anında nasıl davranmaları gerektiği hakkında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, olası deprem senaryolarına karşı hazırlıklı olmanın hayati önemi vurgulandı.

06-03-202406-03-202406-03-202406-03-202406-03-2024