H Şakire H Oğücü İmam Hatip Lisesi

Vizyon: GAZİANTEP İLİNİN EN BAŞARILI İMAM HATİP LİSESİ OLMAK

Misyon: GENÇLERİMİZE DİNİ EĞİTİM VE POZİTİF BİLİMLERİ BİR ARADA SUNARAK ÇOK YÖNLÜ GELİŞİMLERİNİ SAĞLAMAK

Başarılar: Erciyes Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Uludağ Üniversitesi İlahiyat; Akdeniz Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği, Balıkesir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Necmettin Erbakan Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği ve İnşaat Mühendisliği Bölümlerine Yerleştirme 2022 Yüzde 52 YKS başarısı KUR´AN-I KERİM OKUMA, ARAPÇA ve HİTABET YARIŞMASI İL BİRİNCİLİĞİ

Saatler: 08:00 15:20
Yabancı Dil: ARAPÇA, İNGİLİZCE
Servis Bilgisi: ÖĞRENCİLERİMİZİN BİR KISMI TAŞIMALI SİSTEMLE OKULA GELMEKTEDİR. ÖĞRETMEN SERVİSİMİZ BULUNMAMAKTADIR.
Taban-Tavan Puan Bilgileri: Okulumuz Yerel Yerleştirme ile öğrenci kabul etmekte ve ikamet adreslerine göre okulumuza yerleşmektedirler.
Okulun Sınav Başarı Durumu: 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı´nda 48 öğrencimizden 5´i Tıp, Sınıf Öğretmenliği, İlahiyat, Bilgisayar Programcılığı bölümlerine yerleşmiştir. 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı´nda 17 öğrencimizden 9´u üniversiteye yerleşmiştir. Yerleştikleri bölümler; Türkçe Öğretmenliği, İlahiyat, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, İnşaat Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, İlk ve Acil Yardım, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik, Makine, İlahiyat(AÖF) olmuştur.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: 2021-2022 eğitim öğretim yılı üniversiteye öğrenci yerleştirme yüzdemiz %52'dir.
Sportif Etkinlikler: Okulumuzda voleybol, masa tenisi turnuvaları yapılmaktadır. Öğrencilerimizin ilgi ve ihtiyaçlarına yönelik zeka oyunları sınıfımızda çeşitli faaliyetler sunulmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler: KURUMUMUZDA TÜBİTAK ve TEKNO-FEST PROJELERİ YÜRÜTÜLMEKTE; PROJE SORUMLUSU DANIŞMAN ÖĞRETMENLERİMİZ TARAFINDAN ÖĞRENCİLERİMİZİN ÇALIŞMALARI YAKINDAN TAKİP EDİLMEKTEDİR.
Proje Çalışmaları: OKULUMUZ ÖĞRETMENLERİ TARAFINDAN TÜBİTAK ve E-TWİNNİNG PROJELERİNDE AKTİF ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLMEKTEDİR.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: E-TWİNNİNG
Kontenjan Bilgileri: Okulumuz Merkezi Yerleştirme ile öğrenci almadığından, kontenjanı bulunmamaktadır.

WEB - https://oguzeliihlisesi.meb.k12.tr

Adres - Subaşı Mah. Mustafa Kemal Bulvarı No24 Oğuzeli/GAZİANTEP

Öğretim Şekli :ÖRGÜN ÖĞRETİM

Yerleşim Yeri - NÜFUSU 15000 OLAN KÜÇÜK ,ŞİRİN,YAZLIK ÖZELLİĞİ OLAN YEŞİLLİK YER.

Adres - Subaşı Mah. Mustafa Kemal Bulvarı No24 Oğuzeli/GAZİANTEP

Ulaşım KARATAŞ BÖLGESİNDEN B39,ADLİYE VE ŞIHCAN´DAN B89 NUMARALI OTOBÜSLER İLE HASAN ÖĞÜCÜ DURAĞINDA İNEREK OKULUMUZA ULAŞABİLİRSİNİZ.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık OKULUMUZ OĞUZELİ İLÇE MERKEZİNDEDİR. GAZİANTEP MERKEZE UZAKLIĞI 25 KM‘DİR.